7. Perseus & Andromeda


På vägen tillbaka till Seriphos, stannade Perseus i det Feniciska riket Etiopien. Landet styrdes av kung Cepheus, och drottning Cassiopeja. Cassiopeja skröt om sin skönhet, vilket hade lett till problem. I en version skröt hon att hennes skönhet kunde jämställas med Afrodites. I en annan påstod hon att hennes dotter, Andromeda, var vackrare än Poseidons döttrar. Och i en tredje sa hon att hennes dotter var vackrare än Poseidons fru.

Poseidons blev arg och lät en översvämning dra in över landet. Han skickade också ett havs-monster, Ceto, som förintade människor och djur. Kung Ammons orakel siade detta skulle fortsätta tills kungen offrade sin dotter till monstret. Därför kedjades hon fast en sten på stranden. Perseus såg henne när han red förbi på Pegasus efter sina hjältedåd. Bland annat hade han dödat Medusa och hade hennes huvud med sig. Alla som tittade in i Medusas ögon förvandlades till sten. Han befriade Adromeda precis innan monstret skulle sluka henne och dödade monstret genom att förstena det mej hjälp av Medusas huvud. Sen red de tillsammans vidare på Pegasus och.

Andromeda var redan förlovad med Phineus som var hennes farbror/morbror. Men nu blev hon förälskad i Pireus och de gifte sig. Phineus dök dock upp vid bröllopet och det blev en strid mellan honom och Pireus. Pireus vann striden, åter igen med hjälp av gorgonen Medusas huvud. Phineus förvandlades till sten genom att se in i Gorgonens ögon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s